Българският BgGPT ще е достъпен от 3 март


Днес (15 януари) в Институтът за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии INSAIT беше представен българският варинт на нашумелия ИИ – „BgGPT“. Това е последно поколение езиков модел, който е достъпен за всички публични, частни организации и потребители.

Проектът е част от новата стратегия на института за приложение на изкуствения интелект в полза на обществото, като по този начин бъде улеснена работата както на бизнеса, публичната администраци, така и на обикновените граждани в страната.

Изкуственият интелект надхвърля интелигентността на цялото човечество

На този етап, новият модел е обучен върху 3 млрд. изречения и ще бъде достъпен навръх националния ни празник – 3 март. Потребителите могат да го изпробват, следвайки следния линк https://bggpt.ai.

Предвиден е също така, чрез предварителна регистрация, да се получи ексклузивен достъп до съдържанието приоритетно на научни, образователни, публични и бизнес организации.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.